Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul dă un miliard de lei fermierilor, în pline proteste - S-a anunțat data limită de depunere a cererilor

Inquam Photos / Virgil Simonescu
protest fermieri

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă că, în perioada 29 ianuarie – 8 martie 2024 inclusiv, pot depune cereri de acordare a grantului direct producătorilor agricoli din sectorul vegetal. Resursele financiare totale pentru schema de ajutor de stat se ridică la 1,2 miliarde lei.

”Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că, în perioada 29 ianuarie – 8 martie 2024 inclusiv, pot depune cereri de acordare a grantului direct producătorilor agricoli din sectorul vegetal, în conformitate cu Ordonanţa Guvernului  nr. 5/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea întreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole vegetale, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei”, precizează APIA.

Cererile de acordare se depun la Centrele locale/judeţene ale APIA, respectiv Centrul APIA din Municipiul Bucureşti, pe a căror/cărui rază teritorială a fost depusă cererea de plată aferentă anului 2023.

Grantul direct reprezintă o plată compensatorie pe suprafaţă şi este de echivalentul în lei a 100 euro/hectar, la cursul de schimb valutar de 4,9334 lei/euro. Valoarea maximă a grantului direct acordat pe întreprindere beneficiară nu poate depăşi echivalentul în lei a 280.000 euro.

Resursele financiare totale sunt de 1,2 miliarde lei, reprezentând echivalentul a 243,23 milioane euro, care se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2024.

Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 30 iunie 2024.

Informaţiile privind beneficiarii, condiţiile de eligibilitate, documentele ce însoţesc cererea de solicitare a ajutorului de stat, precum şi Ghidul solicitantului se vor regăsi publicate pe site-ul APIA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.