Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul de la Atena interzice muzica în baruri şi restaurante

restaurantcapri.ro
restaurant

Confruntat cu creşterea numărului de contaminări legate de varianta Omicron în Grecia, guvernul de la Atena a anunţat miercuri o nouă serie de restricţii, între care şi interzicerea muzicii în baruri şi restaurante pentru a încerca să limiteze ieşirile în oraş de Revelion, relatează AFP.

"Varianta Omicron este în prezent dominantă şi sistemul public de sănătate este sub presiune", a avertizat Thanos Plevris, ministrul grec al sănătăţii, într-un mesaj televizat.

Pentru a limita răspândirea pandemiei, ministrul a anunţat că începând de joi şi până pe 16 ianuarie "restaurantele şi localurile de divertisment nu vor fi autorizate să primească mai mult de şase persoane la o masă şi muzica va fi interzisă".

"Barurile şi restaurantele vor închide la miezul nopţii, dar de Revelion, pe 31 decembrie, vor fi autorizate să rămână deschise până la ora două dimineaţă, dar tot fără muzică", a subliniat Thanos Plevris.

Grecia a înregistrat marţi un nou record de contaminări, cu 21.657 de cazuri noi, ceea ce a determinat guvernul să devanseze cinci zile de restricţii anunţate luni şi care ar fi trebuit să intre în vigoare de pe 3 ianuarie, după Revelion.

Pe lângă măsurile din baruri şi restaurante, restricţiile care vor fi acum aplicate chiar de joi privesc şi telemunca în sectoarele public şi privat, care va trebui să treacă de la 20% la 50%.

Aceste măsuri prevăd, de asemenea, portul obligatoriu al unei măşti FFP2 sau a două măşti chirurgicale puse una peste alta pentru personalul care lucrează în restaurante, pentru a merge la supermarket sau a utiliza transportul în comun.

Toate manifestările sau adunările publice pentru zilele de sfârşit de an au fost anulate.

Ministrul a făcut apel la compatrioţi să limiteze adunările familiale şi să-şi efectueze teste rapide înainte de orice întâlnire prevăzută, potrivit Agerpres.ro.

În total, 1.105.885 de infectări au fost înregistrate de la apariţia pandemiei în Grecia.

Atena şi Salonic, al doilea oraş al ţării, unde trăiesc aproape jumătate dintre greci (10,7 milioane de persoane), sunt cele mai afectate în prezent de varianta Omicron, potrivit autorităţilor.

Pe 14 decembrie, ţara a înregistrat un record de 130 de decese în 24 de ore. Numărul de decese cotidiene a scăzut apoi sub 100. În total, 20.557 de decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în Grecia de la declanşarea pandemiei, în februarie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.