Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul de la Budapesta neagă că l-ar fi ajutat pe fostul prim-ministru macedonean să fugă din țară - Acesta a cerut azil politic în Ungaria

Facebook.com
Nikola Gruevski

Statul ungar nu a oferit asistenţă fostului prim-ministru macedonean Nikola Gruevski să-şi părăsească ţara, a precizat vineri biroul prim-ministrului ungar Viktor Orban pentru agenţia MTI, ca răspuns la "afirmaţii şi informaţii false" în mass-media informează Agerpres.

Gruevski şi-a anunţat intenţia de a cere azil la o misiune diplomatică ungară, iar autorităţile de la Budapesta au decis că, din motive de siguranţă, cererea trebuie depusă la Budapesta, unde ar trebui intervievat şi Gruevski, a afirmat biroul prim-ministrului într-un comunicat. Procedurile relevante vor fi efectuate în conformitate cu legislaţia ungară şi internaţională, se adaugă în comunicat.

Gruevski locuieşte legal în Ungaria, în conformitate cu reglementările privind azilul, potrivit comunicatului, adăugând că autorităţile nu vor furniza informaţii suplimentare până la finalizarea procedurilor.

Nikola Gruevski se află în prezent în Ungaria, unde a solicitat azil politic, considerându-se o victimă a persecuţiei în ţara sa, după ce i s-a confirmat în apel în octombrie o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru abuz de putere

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.