Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul de la Chișinău promite sporuri pentru profesori și polițiști și salarii mai mari pentru medici

Radu Pop
Defence Romania
Moldova

Profesorii, pompierii și polițiștii din Republica Moldova urmează să beneficieze de un ajutor unic de 5.000 de lei în acest an. Iar lucrătorii din sistemul de sănătate vor primi salarii mai mari cu circa 15%. Asta promite Guvernul de la Chișinău care a pregătit rectificare la bugetul de stat, conform agora.md.

Cabinetul de miniștri din Republica Moldova a pregătit proiectul de rectificare a bugetului de stat „Spor pentru Moldova”. Pachetul de sprijin include mai multe creșteri salariale, ajutoare și bani pentru sprijinul sectoarelor importante. Astfel, pachetul „Spor pentru Moldova” însumează 1,3 miliarde de lei și va avea impact direct asupra 170 de mii de persoane.

Suplimentar vor fi alocate 352 milioane de lei ca să acoperim cheltuie cheltuieli energetic la căldură, energie electrică, în școli grădinițe, spitale și ale instituții publice.

Salarii mai mari cu 15% pentru lucrători medicali

Premierul Dorin Recean anunță sprijin pentru sectorul de sănătate. E vorbă de o creștere în medie de 15% a salariului pentru toți medicii, asistentele medicale și infirmiere. Se estimează că în total sunt beneficiari 48 mii de persoane finanțate de CNAM, dar și cei ce activează la Spitalul MAI, Spitalul Ministerului Apărării, Centrul de Reabilitare și Plasament, medicii din penitenciare, dar și medicii legiști care vor beneficia de creșteri de 26% la salarii.

Astfel, la modul practic, salariul unui medic va crește de la 17,3 mii la 19,9 mii lei.

Spor unic de 3.000 - 5.000 de lei

La fel, Guvernul anunță spor și pentru educație. Toți profesorii ar urma să primească o plată unică de 5.000 de lei - 66 de mii de persoane. La fel, cadrele nondidactice vor primi un spor unic de 3.000 de lei.

„E prima dată când de așa sprijin beneficiază întreg sistemul de învățământ, inclusiv cadrele auxiliare. E vorba de 100 de mii de persoane beneficiare”, spune Dorin Recean.

La fel, 10 mii de angajați de la IGSU, poliție, poliția de frontieră, carabinieri vor primi spor unic de 5.000 de lei.

Șeful Guvernului promite salarii mai mari pentru artiștii angajați în tatrele din subordinea ministerului Culturii. E vorba de creșteri la salarii de 25%. Astfel, actorii vor primi mai mult cu 1.500 de lei pe lună. Vor crește salariile și pentru regizori și alți angajați ai culturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.