Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul de la Colombo, informații noi după seria exploziilor din Sri Lanka - Cine se află în spatele măcelului soldat cu sute de victime

Twitter
explozie atentat biserica Sri Lanka

O grupare islamistă locală intitulată 'National Thowheed Jamaat' (NTJ) se află în spatele atacurilor sinucigaşe comise duminică în Sri Lanka şi soldate cu cel puţin 290 de morţi şi 500 de răniţi, a declarat luni purtătorul de cuvânt al guvernului, Rajitha Senaratne, într-un briefing de presă, transmit AFP şi Xinhua, conform agerpres.ro

Conform purtătorului de cuvânt, autorităţile investighează pentru a identifica eventuale legături ale mişcării islamiste cu grupări din afara ţării. 

În urmă cu zece zile, NJT făcuse obiectul unei alerte difuzate serviciilor de poliţie şi care avertiza că mişcarea pregătea atentate împotriva unor biserici şi a ambasadei Indiei la Colombo.

Liderii Uniunii Europene, mesaje de SUSȚINERE pentru noul președinte al Ucrainei: 'Demonstrează puternicul ataşament faţă de democraţie şi statul de drept'


Mişcarea, despre care există puţine informaţii, s-a făcut cunoscută anul trecut în legătură cu acte de vandalism comise asupra unor statui budiste. 

Conform dpa, purtătorul de cuvânt Rajitha Senaratne a declarat că un poliţist de rang înalt a făcut să circule un raport despre posibile atacuri, dar informaţia nu a fost comunicată premierului Ranil Wickremesinghe sau miniştrilor cabinetului. 

Ministru al apărării este preşedintele Maithripala Sirisena, în subordinea căruia se află şi forţele de poliţie. Maithripala Sirisena este membru al unui alt partid politic decât premierul Wickremsinghe. Cei doi se află într-o coaliţie dificilă de guvernare după ce preşedintele l-a demis în mod neaşteptat pe premier în octombrie. Wickremsinghe a fost repus în funcţie, printr-o decizie a justiţiei, după 52 de zile de criză politică. 

'Dacă am fi avut informaţii anterioare, am fi luat măsuri preventive. Inspectorul general al poliţiei ar trebui să demisioneze', a declarat Senaratne. 

Deocamdată, poliţia din Sri Lanka a arestat cel puţin 24 de persoane, cetăţeni sri-lankezi, care sunt interogaţi de Departamentul de investigaţii criminalistice, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Ruwan Gunasekara. 

Potrivit autorităţilor, trei atacuri împotriva unor biserici şi trei împotriva unor hoteluri din capitală au fost comise de atentatori sinucigaşi. 

Ministerul Apărării analizează dacă în atacul asupra unuia din hoteluri au fost implicaţi doi atentatori sinucigaşi, ceea ce ar ridica numărul total al acestora la şapte. 

Atacurile nu au fost revendicate deocamdată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.