Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul de la Havana revine asupra unor legi restrictive pentru întreprinzătorii privați

reuters
cuba UE

Un pas înapoi neobişnuit: guvernul cubanez a anunţat miercuri că revine asupra unei părţi a celor mai restrictive legi pentru întreprinzătorii privaţi, prevăzute să intre în vigoare vineri, notează AFP preluată de Agerpres

Recunoscând că aceste 20 de legi, publicate la 10 iulie în Monitorul Oficial, au generat o anumită stare de nemulţumire şi neînţelegere în rândul sectorului privat, ministrul muncii, Margarita Gonzalez, a anunţat la televiziune că unele dintre acestea vor fi modificate.

Astfel, legea care a provocat cele mai vii discuţii, limitând la o licenţă de activitate pe persoană şi pe local, împiedica, teoretic, un restaurant să aibă într-o parte bar ori o casă de oaspeţi să servească mâncare clienţilor săi. Ea a fost suprimată în noua versiune.

Identic, limitarea la 50 de scaune (deci 50 de tacâmuri) pe restaurant a fost, de asemenea, ridicată.

Numărul de oaspeţi permis "va fi conform capacităţii localului", a explicat ministrul, care a precizat că numărul angajaţilor din sectorul privat a crescut de la 157.000 în 2010 la 588.000 la sfârşitul lui octombrie, 13% din populaţia ocupată.

Noile legi includeau obligaţia pentru fiecare întreprinzător de a avea un cont bancar, ceea ce în final nu va mai fi cazul, cu excepţia unor activităţi specifice.

Ansamblul acestor norme erau văzute de întreprinzători, dar şi de economişti ca riscând să frâneze extinderea sectorului privat, la zece ani după ce autorităţile comuniste au permis apariţia sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.