Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul de la Madrid aprobă fuziunea dintre creditorii spanioli Unicaja şi Liberbank, pe fondul valului de consolidări din industria bancară

bierensgroup.com
Spania steag

Guvernul de la Madrid a aprobat luni fuziunea între creditorii spanioli Unicaja Banco şi Liberbank, într-o tranzacţie finanţată exclusiv prin acţiuni, pe fondul valului de consolidări din industria bancară, transmite Reuters.

Numărul băncilor spaniole se reduce astfel la 10, de la 55 înaintea crizei financiare globale din 2008, scrie Agerpres.ro.

Unicaja a informat că, în urma aprobării Ministerului Economiei, tranzacţia ar urma să se finalizeze înainte de finalul acestei luni.

Şi Autoritatea spaniolă de supervizare a concurenţei CNMC a aprobat tranzacţia luna aceasta.

Luni la prânz, acţiunile Liberbank şi Unicaja au scăzut cu 1,9% şi, respectiv, 0,6%, în timp ce indicele bancar Dow Jones European înregistra un declin de 2,8%.

În decembrie, Unicaja a fost de acord să plătească aproximativ 763 milioane de euro pentru achiziţionarea Liberbank. Unicaja va deţine 59,5% din entitatea nou creată, în timp ce Liberbank 40,5%. Activele combinate ale celor două bănci se ridică la 110 miliarde de euro, iar entitatea va deveni al cincilea grup bancar spaniol.

Cu sediul central în Malaga, noua bancă va fi condusă în primii doi ani de preşedintele Unicaja, Manuel Azuaga, care ulterior va demisiona. Directorul general al Liberbank, Manuel Menendez, îşi va menţine poziţia în entitatea nou creată.

Băncile sunt sub presiune în Spania şi în alte ţări din Europa pentru a intra într-un proces de consolidare, în timp ce se confruntă cu majorarea creditelor neperformante, ca efect al pandemiei de coronavirus (COVID-19), şi cu ratele scăzute ale dobânzilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.