Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul de la Ottawa va extinde misiunea privind instruirea forțelor armate din Ucraina

twitter.com
ucraina armata

Canada este așteptată să anunțe luni că va extinde misiunea unui grup de 200 de militari canadieni însărcinați cu instruirea forțelor armate din Ucraina, a informat duminică o sursă, relatează site-ul agenției Reuters preluat de mediafax.

Ministrul canadian de Externe Chrystia Freeland și ministrul Apărării, Harjit Sajjan, vor ține o conferință de presă luni,

"Este vorba despre extinderea misiunii din Ucraina", a informat sursa, care a vorbit în condiții de anoniminate.

Misiunea canadiană în Ucraina, care a început în 2015, are setată ca dată limită sfârșitul lunii martie. Mai multe surse politice și militare au informat, cu toate acestea, că militarii canadieni vor rămâne mai mult timp din cauza tensiunilor între Ucraina și Rusia.

Ministerul canadian al Apărării a informat în luna decembrie că peste 10.000 de membri ai forțelor armate ucrainene au fost antrenate de contigentul militar canadian.

Freeland, un critic al anexării Crimeii d Rusia în 2014, a declarat sâmbătă că "în continuare condamnă încălcare suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei".

Uniunea Europeană, Statele Unite şi Canada au impus, vineri seară, noi sancţiuni împotriva Rusiei, din cauza incidentului maritim din Marea Azov, a activităţilor din estul Ucrainei şi a anexării regiunii ucrainene Crimeea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.