Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul de la Paris monitorizează cu atenţie viitorul Atos

Motion Array
Franta steag

Guvernul de la Paris monitorizează cu atenţie evoluţiile din jurul Atos, pe care îl consideră un activ strategic, a afirmat marţi un oficial in Ministerul de Finanţe, pe fondul declinului acţiunilor grupului francez de servicii IT, transmite Reuters, informează Agerpres.

Marţi, compania a prezentat investitorilor un plan ce prevede scindarea operaţiunilor sale şi vânzarea de active, precum şi plecarea directorului general Rodolphe Belmer în 30 septembrie, ceea ce a dus la scăderea acţiunilor cu peste 25%.

Oficialul a precizat că Executivul urmăreşte în special structura acţionariatului Atos. Cu declinul de marţi, capitalizarea bursieră aproape s-a înjumătăţit în ultima săptămână.

Belmer, care a preluat conducerea în ianuarie, şi Consiliul de Administraţie, sunt în conflict din cauza viitorului diviziei de securitate cibernetică BDS, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, directorul general dorind vânzarea afacerea în timp ce Board-ul vrea să o păstreze.

Atos ar urma să se scindeze în două entităţi publice listate, şi a numit doi directori generali adjuncţi, Nourdine Bihmane şi Philippe Oliva, pentru a conduce entităţile. Scindarea este menită să "valorifice valoarea", ca parte a unui plan mai amplu, al cărui cost este estimat la 1,6 miliarde de euro în perioada 2022-2023, a anunţat compania.

Atos va vinde active de aproximativ 700 milioane de euro, a precizat Belmer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.