Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul de la Viena a criticat puternic Ucraina, după ce a interzis intrarea în țară a unui reporter al televiziunii austriece ORF

Elainealtar.wordpress.com
presa

Guvernul de la Viena a criticat puternic Ucraina după ce aceasta din urmă a blocat intrarea în ţară a unui corespondent al canalului public austriac ORF, relatează vineri DPA, potrivit Agerpres.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz şi-a exprimat vineri sprijinul pentru ministrul de externe Karin Kneissl, care a numit acţiunea Kievului drept "un act de cenzură inacceptabil în Europa" şi a cerut ridicarea interdicţiei. 

"Cancelarul federal împărtăşeşte opinia ministrului de externe în acest caz", a declarat biroul lui Kurz agenţiei de presă austriece APA. 

Ucraina a emis joi decizia împotriva jurnalistului Christian Wehrschuetz. 

Luna trecută, ambasadorul Ucrainei la Viena, Oleksandr Şcerba, l-a acuzat pe acest corespondent că a încălcat în mod ''demonstrativ" o frontieră atunci când el şi echipa sa de filmare au relatat din Crimeea, peninsula pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina.

Citește și: Industria turismului se teme că ar pierde mai multe miliarde de euro, dacă Marea Britanie va ieşi din UE fără un acord

În plus, Wehrschuetz ar fi intrat din Rusia în zonele deţinute de separatişti în estul Ucrainei pentru a evita punctele de control ucrainene, potrivit unei postări pe Facebook a Olgăi Şervakova, parlamentar din partea partidului Blocul, al preşedintelui Petro Poroşenko. 

Wehrschuetz, care conduce birourile ORF de la Kiev şi Belgrad, a respins vineri acuzaţiile. 

"Presupun că actuala conducere ucraineană căuta un motiv să mă ţină afară pentru că este nemulţumită de informaţiile critice privind libertatea mass-media şi scandalurile legate de achiziţiile în domeniul apărării în timpul războiului", a declarat el pentru postul de radio ORF Oe1. 

Până în prezent, Kievul a blocat în principal intrarea jurnaliştilor din Rusia. Numai câţiva reporteri din alte ţări europene au fost afectaţi de o măsură similară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.