Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul deschide larg punga: acești elevi vor primi suma de 5000 de lei

Guvern

Guvernul și Ministerul Educației caută soluții pentru a-i provoca pe elevi să obțină medii cât mai mari la Evaluarea Națională sau la Bacalureat. Astfel, elevii care au obținut media 10 la Bacalaureat vor primi un premiu în valoare de 5000 de lei, în timp ce elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională vor primi un premiu în valoare de 2200 de lei.

”Ministerul Educației a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind acordarea de stimulente financiare elevilor care au obținut media 10 la examenele naționale din sesiunea iunie-iulie 2023.

Proiectul prevede:

- premierea, cu suma de 2.000 de lei, a fiecăruia dintre cei 466 de absolvenți de gimnaziu care au obținut media 10 la evaluarea națională 2023

- premierea, cu suma de 5.000 de lei, a fiecăruia dintre cei 92 de absolvenți de liceu cu media generală 10 în sesiunea de vară a examenului de bacalaureat (78 la examenul național bacalaureat, inclusiv sesiunea specială, respectiv 14 la examenul de bacalaureat german)

- În total, sunt propuși pentru a fi premiați 558 de absolvenți de gimnaziu și liceu.

- Lista nominală a beneficiarilor și modalitatea de acordare a stimulentelor financiare vor fi aprobate prin ordin de ministru.

- Documentul, precum și modalitatea de a transmite propunerile și sugestiile de îmbunătățire sunt disponibile prin accesarea linkului din primul comentariu.”, arată Ministerul Educației.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.