Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul, despre întâlnirea premierului cu negociatorul șef al UE pentru Brexit - Acordul de retragere, cel mai bun instrument pentru limitarea impactului

Inquam Photos/ Octav Ganea
Viorica Dancila

Premierul României a avut, joi, o intalnire cu negociatorul-sef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, anunta Guvernul, premierul precizând ca Acordul de retragerereprezintă "cel mai bun instrument pentru limitarea impactului generat de procesul Brexit şi garantarea certitudinii juridice pentru cetăţenii europeni şi pentru mediul de afaceri".

"În acest context dificil, discuţiile s-au axat pe definirea strategiei Uniunii Europene în perioada următoare, fiind evidenţiată posibilitatea prelungirii negocierilor în vederea evitării unei retrageri a Marii Britanii fără un acord" se arată într-un comunicat transmis de executiv, potrivit Agerpres.

Dăncilă a evidenţiat sprijinul României pentru Acordul de retragere, care reprezintă "cel mai bun instrument pentru limitarea impactului generat de procesul Brexit şi garantarea certitudinii juridice pentru cetăţenii europeni şi pentru mediul de afaceri". Totodată, premierul a reconfirmat importanţa menţinerii unităţii UE27 în această etapă decisivă a procesului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană, se arată în comunicat.

Citeste si România TV anunță dosarul care 'o ÎNGROAPĂ' pe Laura Codruța Kovesi: Un celebru afacerist a depus DENUNȚ

Şefa Executivului a subliniat necesitatea continuării pregătirilor la nivelul Uniunii Europene pentru orice posibil scenariu care s-ar putea concretiza în perioada următoare. În acest sens, a reliefat eforturile Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene de a avansa adoptarea de o manieră accelerată a tuturor măsurilor de contingenţă, pentru a asigura pregătirea adecvată a Uniunii Europene la data retragerii.

În acest context, prim-ministrul a precizat că obiectivul Uniunii rămâne în continuare evitarea unei retrageri dezordonate a Marii Britanii şi fundamentarea unui parteneriat viitor între cele două părţi având la bază valorile şi interesele comune, se mai menţionează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.