Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul din Botswana va face apel împotriva deciziei Curţii Supreme de a scoate homosexualitatea de sub incidenţa penală

gay homosexuali

Guvernul din Botswana va face apel împotriva deciziei Curţii Supreme de a scoate homosexualitatea de sub incidenţa penală, resuscitând astfel o lege care pedepseşte relaţiile sexuale între persoanele de acelaşi sex cu închisoare de până la şapte ani, relatează The Guardian.

Procurorul general Abraham Keetshabe a afirmat, într-un comunicat, că decizia curţii este una greşită.
"Sunt de părere că Curtea Supremă a greşit când a ajuns la această concluzie şi drept urmare am decis să fac apel”, a afirmat Keetshabe.
În iunie, Curtea Supremă din Botswana a hotărât să scoată de sub incidenţă penală homosexualitatea, interzisă prin Codul Penal al ţării, care datează din 1965, catalogat drept o ”relicvă din perioada victoriană” de către un judecător.
Prevederile respective sunt ”relicve din perioada victoriană”, care ”nu mai sunt viabile”, a apreciat magistratul. Ele ”oprimă o minoritate” şi ”nu trec proba constituţionalităţii”, a adăugat el.
”Minorităţile nu trebuie să fie excluse şi ostracizate”, explică el în hotărârea sa, apreciind că ”incriminarea penală perpetuează strigmatizarea”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.