Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul din Gibraltar intenționează să reducă decalajul dintre sectorul public și cel privat cu blockchain

Operation World
Gibraltar

Oficialii au început deja să digitalizeze serviciile guvernamentale în rețeaua de contracte inteligente RSK, dar intenționează să intensifice activitatea de integrare la începutul anului 2022.

Guvernul Gibraltarului, un teritoriu britanic aflat la vârful sudic al Peninsulei Iberice, a început un program pilot menit să utilizeze tehnologia blockchain pentru a stoca acreditările oficiale pe sistemele sale, conform cointelegraph.com

Într-un anunț de marți, Guvernul Majestății Sale din Gibraltar a declarat că a încheiat un parteneriat cu schimbul de criptomonede din Mexic Bitso și IOVlabs, un startup care dezvoltă soluții financiare bazate pe blockchain- ul Bitcoin ( BTC ), pentru a integra tehnologia blockchain în sistemul său eGov. Faza inițială a integrării va permite utilizatorilor să stocheze acreditările emise de stat și certificate pe serverele sale, într-un efort ca rezidenții și organizațiile de localizare să aibă un acces mai bun la serviciile publice.

Potrivit lui Albert Isola , ministrul pentru Servicii Digitale și Financiare din Gibraltar, oficialii au început deja să digitalizeze serviciile guvernamentale în rețeaua de contracte inteligente RSK, dar intenționează să intensifice activitatea de integrare la începutul anului 2022. El a adăugat că Bitso va contribui cu 500.000 USD în Bitcoin. — aproximativ 9 BTC la un preț de 55.000 USD — pentru proiect.

„Gibraltar s-a poziționat cu succes ca o jurisdicție avansată pentru afacerile inovatoare care dezvoltă și oferă soluții legate de blockchain”, a spus Isola. „Implementarea tehnologiei blockchain în procesele noastre în parteneriat cu părțile interesate care lucrează aici va îmbunătăți și mai mult modul în care comunitatea noastră interacționează cu guvernul.”

Comisia pentru Servicii Financiare din Gibraltar a dat recent undă verde companiilor cripto care doresc să desfășoare afaceri pe teritoriul britanic, inclusiv filiala locală a Huobi Group, Huobi Gibraltar, care furnizează servicii de tranzacționare spot , și filiala Block.one, Bullish Limited. Multe companii din spațiu par să privească teritoriul ca pe un mediu de reglementare mai favorabil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.