Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul din Mali declară stare de urgenţă timp de zece zile

mali

Guvernul din Mali a decretat luni stare de urgenţă timp de zece zile începând de la miezul nopţii după o serie de ameninţări din partea unor grupări jihadiste neprecizate, relatează Reuters. 

Jihadişti necunoscuţi au atacat un hotel de lux din Bamako în luna noiembrie, omorând 20 de oameni printre care şi mulţi străini, în ultima agresiune teroristă din capitala Mali. Guvernul a decretat atunci stare de urgenţă, dar între timp aceasta a expirat. 

"Starea de urgenţă are drept scop să furnizeze autorităţilor relevante mijloacele care să le permită să identifice mai bine şi să contracareze orice proiect care ameninţă siguranţa oamenilor", se precizează într-un comunicat al guvernului. 

Două surse de securitate au declarat că ameninţări ale unor grupări jihadiste au determinat guvernul să ia această măsură. Una dintre acestea a precizat că ameninţările au apărut după o întâlnire a liderilor islamişti în regiunea nordică Kidal de săptămâna trecută. 

Numeroşi combatanţi înarmaţi operează în deşertul vast din nordul Mali, inclusiv unii care au legături cu Al-Qaida, alături de grupuri seculare din comunitatea tuaregilor care luptă pentru independenţa regiunii pe care ei o numesc Azawad, notează Reuters.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.