Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul din Myanmar respinge raportul ONU cu acuzaţii de genocid

myanmar

Un purtător de cuvânt al guvernului din Myanmar a respins miercuri un raport al anchetatorilor ONU, care au cerut ca generalii superiori să fie urmăriți penal pentru genocid, spunând că reprezentanții comunității internaționale fac "afirmații false", relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Comentariile sale au venit la o zi după raportul ONU, care a marcat prima dată când organizația a cerut în mod explicit funcționarilor din Myanmar să facă față unor acuzații de genocid în urma unor represalii brutale împotriva musulmanilor Rohingya, anul trecut.

"Poziția noastră este clară și vreau să spun clar că nu acceptăm nicio rezoluție a Consiliului pentru Drepturile Omului", a declarat Zaw Htay, purtătorul de cuvânt al guvernului principal, într-un interviu publicat în presa de stat.

Myanmar nu a permis anchetatorilor ONU să intre în țară, a spus el: "De aceea nu suntem de acord și nu acceptăm nicio rezoluție adoptată de Consiliul pentru Drepturile Omului".

Acesta a adăugat că țara are "toleranță zero față de orice încălcare a drepturilor omului" și a înființat o comisie de anchetă pentru a răspunde "afirmațiilor false" făcute de ONU și de "alte comunități internaționale".

Autoritățile au creat la începutul acestui an un grup format din doi membri locali și doi membri internaționali, diplomatul filipinez Rosario Manalo și Kenzo Oshima, fostul ambasador al Japoniei la ONU, pentru a investiga abuzurile cu privire la drepturile omului.

Myanmar a negat majoritatea afirmațiilor, spunând că armata a răspuns unei amenințări venite din partea militanților Rohingya, care au atacat posturile de poliție din statul Rakhine de Vest.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.