Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul din Turcia cere parlamentului prelungirea cu un an a operaţiunilor în Siria şi Irak

captura Twitter
Darayya SIRIA

Guvernul de la Ankara a înaintat marţi în parlament un proiect de prelungire a mandatului care autorizează forţele armate turce să întreprindă acţiuni militare în Siria şi în Irak, transmite Xinhua, preluând o ştire a agenţiei Anadolu.

Textul prevede prelungirea cu un an a mandatului armatei turce de a efectua operaţiuni transfrontaliere împotriva 'ameninţării teroriste' şi permite tranzitarea teritoriului ţării de către trupe străine în operaţiuni împotriva grupării jihadiste Stat Islamic.

Citește și: 'A pus umărul' la ieşirea Marii Britanii din UE: Acum vrea o biografie

Proiectul, semnat de prim-ministrul Binali Yildirim, autorizează de asemenea armata să întreprindă acţiuni împotriva militanţilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în Siria şi în Irak.

El invocă ''evoluţiile din zonele învecinate cu graniţele sudice ale Turciei, precum şi intensificarea, atât cantitativă, cât şi calitativă, a ameninţărilor şi riscurilor implicate de luptele actuale'.

Mandatul actual al forţelor turce va expira pe 2 octombrie. Proiectul va fi dezbătut pe 1 octombrie în parlament, unde este probabil să fie adoptat cu voturile Partidului Justiţiei şi Dezvoltării, la putere, şi ale Partidului Mişcării Naţionaliste, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.