Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul discută, miercuri, despre un sprijin anual de 47,7 milioane euro în sectorul vitivinicol

Inquam Photos / George Calin
dancila guvern

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, în debutul ședinței de Guvern, că Executivul va stabili modul de acordare a unui sprijin financiar în cuantum anual de 47,7 milioane euro pentru sectorul vitivinicol.

„Avem o veste bună pentru agricultorii din domeniul vitivinicol. Stabilim modul de acordare a sprijinului financiar din partea Uniunii Producătorilor din Sectorul Vitivinicol pentru perioada de programare 2019-2023. Este vorba despre un cuantum anual de 47,7 milioane euro destinat susținerii activităților de întreținere a podgoriilor, asigurarea recoltei și promovarea vinurilor”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern de miercuri, conform Mediafax.

Aceasta a adăugat că poziția vinului românesc pe piețele externe poate fi consolidată prin parteneriate între autorități și antreprenori.

„Printr-un parteneriat susținut între autoritățile statului și antreprenori, putem consolida poziția vinului românesc pe piața europană și nu numai. În România viticultura reprezintă o activitate importantă din punct de vedere economic, ocupând în Europa locul cinci ca suprafață viticolă și locul șase la producția de struguri și de vin”, a indicat șeful Executivului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.