Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul elimină complicațiile: Consumatorii casnici de energie cu mai multe locuri de consum nu vor mai depune declarații

playtech.ro
factura energie curent

Guvernul are, pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri, OUG care prevede eliminarea obligativităţii depunerii declaraţiei pe propria răspundere în cazul consumatorilor de energie care au mai multe locuri de consum, notează news.ro.

Guvernul a anunţat ordinea de zi a şedinţei de miercuri.

Unul dintre proiectele care urmează a fi discutate este Proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023.

Actul normativ a fost conceput din ”necesitatea clarificării unor prevederi (...) în scopul reconsiderării unor elemente ale schemei de sprijin în vederea asigurării aplicării acesteia în mod unitar pentru toţi consumatorii casnici, luând în considerare numai nivelul lunar de consum de energie electrică şi nu şi alte criterii, potential discriminatorii, precum numărul locurilor de consum”.

”Prin prezentul proiect de act normativ se propune abrogarea art. 1 alin (10) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 27/2022, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 206/2022, cu modificările şi completările ulterioare, eliminându-se obligaţia clienţilor casnici care au locuri de consum la domiciliu şi la reşedinţă de a depune declaraţii privind locul de consum la care beneficiază de preţ plafonat”, se arată în Nota de fundamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.