Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul estimează un impact de aproximativ 3,3 miliarde de lei al Ordonanţei privind măsuri fiscal-bugetare, până în 2022

guvern

Autorităţile estimează un impact bugetar de 3,3 miliarde de lei în următorii patru ani în urma aplicării Ordonanţei privind măsurile fiscal-bugetare, potrivit Agerpres.

Astfel, cel mai mare impact al măsurilor prevăzute în Ordonanţă este estimat pentru anul 2022 - 998,255 milioane de lei. Impactul pentru anul în curs este de 510,983 milioane de lei, pentru 2020 - 797,555 milioane de lei şi pentru 2021 - 955,355 milioane de lei.

Citește și: Scenariu în laboratoarele dreptei: turul I la prezidențiale deschide ușa pentru o alianță de amploare .

Creşterea accizei pentru ţigarete va aduce bugetului venituri suplimentare de 159,4 milioane de lei în acest an, 699,6 milioane de lei în anul următor şi 857,4 milioane de lei în 2021.

Acciza nearmonizată care va fi aplicată băuturilor răcoritoare cu conţinut ridicat de zaharuri va aduce un plus de venituri de 320 milioane de lei în acest an.

Pe partea de cheltuieli, reducerea numărului de secretari de stat, subsecretari de stat şi asimilaţii acestora, precum şi a numărului de posturi din cabinetele demnitarilor va reduce cheltuielile cu 7,1 milioane lei în anul 2019 şi cu 21,3 milioane lei la nivelul unui an bugetar. Blocarea ocupării posturilor vacante reprezintă o economie de 76,7 milioane lei la nivelul unui an bugetar.

Principalele măsuri incluse în noul proiect de Ordonanţă vizează introducerea unor accize nearmonizate pentru băuturile cu conţinut ridicat de zaharuri, creşterea, de la 1 septembrie, a accizelor la ţigarete, reducerea cu 50% a numărului de secretari de stat şi schimbarea regulilor de angajare în sistemul bugetar, urmând să fie aplicat principiul "unul la trei", respectiv la trei posturi devenite vacante un post ocupat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.