Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul face marele anunț: StartUp Nation s-a deschis și vine cu noutăți

start-up.ro
start up nation program

Ordonanța de urgență pentru ediția StartUp Nation 2018 a fost publicată în Monitorul Oficial. Ministrul pentru IMM-uri, Radu Oprea, afirmă că urmează încă cinci zile, apoi aplicația va putea fi deschisă.

Citește și: ALERTĂ Codrin Ștefănescu anunță că Liviu Dragnea e gata de o decizie FĂRĂ PRECEDENT: 'Va crea foarte multe ecouri'

”Suntem în perioada de finalizare. Urmează publicarea pe site a procedurilor finale, deși ele sunt în tranparență. Ce înseamnă final? Doar să completăm numărul ordonanței de urgență și devin finale. Cinci zile încă în transparență și apoi aplicația va putea să fie deschisă. Astăzi ne aflăm în teste cu aplicația și invit pe viitorii beneficiari să încerce să vadă cum funcționează lucrurile, să încerce să testeze aplicația și să se testeze și pe ei că pot introduce toate datele într-un mod foarte ușor. Aplicația este intuitivă, este ușoară, pe înțelesul tuturor atunci când dorești să o utilizezi. Punctajul este automat, dat prin soft. Avem transparență, astfel încât să nu existe nicio posibilitate ca cineva să se gândească că intervenim asupra acestor punctaje. Totul este transparent și totul este în interesul beneficiarilor”, a declarat Radu Oprea, într-un interviu pentru Mediafax.

Radu Oprea susține că principala noutate este posibilitatea de a accesa, la cerere, un avans de 30% din valoarea totală a proiectului

”Aș vrea să punctez foarte scurt două-trei lucruri care sunt în avantajul celor care debutează în Start Up Nation anul acesta. Posibilitatea de a acorda un avans, 30% din valoarea totală la solicitarea antreprenorului. Suma forfetară este un alt lucru pe care l-am învățat din 2017 și ce înseamnă anvelopă salarială, cheltuielile pe care le poți avea cu contabilitatea, chiriile pot și vor fi o sumă forfetară, o singură plată în a doua cerere de plată, astfel încât să nu mai fie nevoie de fiecare dată să mergi la bancă, la agenția regională să decontezi lună de lună salariile. Mai puțină birocrație, mai puțin de muncă, pentru că antreprenorul trebuie să fie dedicat afacerii lui, ceea ce face, nu să-și piardă vremea la agenția regională sau spre bancă. Am simplificat procedurile foarte mult și planul de afaceri, în sensul în care nu mai cerem proiecțiile financiare. Să nu uităm că suntem în perioada de debut. Trebuie să reglementăm pentru cei care sunt de bună credință. Nu uit niciodată că 90% dintre antreprenorii din România sunt plătitori de taxe și impozite de bună credință. Ei pe data de 24 și-au plătit dările către stat. Cazurile izolate sunt de o altă competență, sunt în competența altor instituții ale statului roman și ele trebuie să-ți facă datoria, aceste instituții. Noi de foarte multe ori, din nefericire, am devenit foarte complicați reglementând pentru cazurile izolate. Atunci, am simplificat foarte mult procedura de achiziții publice. Nu mai cerem 3,5,7 oferte, pentru că antreprenorul este cel care știe cel mai bine ce să facă cu cei 200.000 de lei, cee ace este cel mai bine pentru firma lui, pentru afacerea lui, care este raportul optim calitate/preț pentru bunurile pe care dorește să le achiziționeze. Un antreprenor care știe ce-și dorește va face el această prospectare de piață, va merge peste tot, va întreba, va cerceta, va compara tot timpul calitățile echipamentelor pe care vrea să le aibă în firmă și prețul lor. Poate că mă interesează mai mult să am un cost mai ieftin și cumpăr un echipament mai scump. Costul, ca să pot fi competitiv în piață, trebuie să fie mai mic per produs. Antreprenorul știe cel mai bine lucrul acesta și îl lăsăm pe el să decidă.”, a mai spus Radu Oprea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.