Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul federal al Indiei va oferi consiliere psihologică şi burse de studiu copiilor rămaşi orfani în urma pandemiei de COVID-19

www.thejapantimes.com
india

Guvernul federal al Indiei va oferi burse de studiu, consiliere psihologică şi asigurări de sănătate copiilor rămaşi orfani în urma pandemiei de COVID-19, a declarat luni premierul Narendra Modi, relatează Reuters.

"Pentru cei care au pierdut o persoană dragă din cauza coronavirusului, schimbarea pe care a adus-o în viaţa lor este atât de dificilă", a spus Narendra Modi în timpul unui eveniment online, în timpul căruia a anunţat ajutoare guvernamentale pentru minorii care şi-au pierdut ambii părinţi din cauza COVID-19.

Peste 524.000 de persoane au murit de la începutul epidemiei de coronavirus în India, potrivit cifrelor oficiale, majoritatea în timpul celui de-al doilea val devastator din 2021, când spitalele au rămas fără oxigen şi paturi şi milioane de persoane s-au îmbolnăvit, potrivit Agerpres.ro.

În cadrul schemei guvernamentale federale, copiii care şi-au pierdut ambii părinţi din cauza COVID-19 în perioada 11 martie 2020 - februarie 2022 vor beneficia, printre altele, de înscriere gratuită la o şcoală din apropiere, manuale şcolare şi suma de un milion de rupii indiene (12.899,60 de dolari) la împlinirea vârstei de 23 de ani, conform unui comunicat guvernamental.

În timpul celui de-al doilea val de coronavirus, mulţi copii au rămas fără îngrijitor deoarece ambii părinţi erau bolnavi şi spitalizaţi cu COVID-19, declanşând un semnal de alarmă printre activişti şi oficialii guvernamentali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.