Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul francez face lupta împotriva violenței sexuale o prioritate, în urma apelului ONU

RFI Romania
violenta sexuala

Lupta împotriva violenţei sexuale şi a incestului este "o prioritate a guvernului francez", a dat asigurări sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe, după ce experţi ai ONU au cerut Franţei să "acţioneze urgent" pentru a-i proteja pe copii şi mamele lor, potrivit AFP.

"Franţa a luat act" de acest apel, a precizat Quai d'Orsay într-un comunicat. "Preşedintele Republicii a dorit crearea Comisiei independente privind incestul şi violenţa sexuală împotriva copiilor în 2021. Noul plan de combatere a violenţei împotriva copiilor 2023-2027 reflectă angajamentul guvernului francez", se arată în comunicat, conform Agerpres.

Experţi independenţi ai ONU au cerut vineri Franţei să "acţioneze urgent" pentru a-i proteja pe copii de incest şi pentru a le sprijini pe mamele acestora, un avertisment salutat de asociaţiile franceze care se tem că lupta împotriva incestului va fi trecută în plan secund.

"În ciuda acuzaţiilor credibile de abuz sexual şi violenţă incestuoasă împotriva copiilor de către taţii lor, Franţa a ignorat principiile precauţiei şi interesul superior al copilului", au acuzat aceşti experţi, mandataţi de Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, dar care nu au vorbit în numele organizaţiei în sine.

Experţii s-au bazat pe trei cazuri de mame urmărite penal pentru că au luat copiii de la taţii lor, acuzaţi de abuz sexual sau fizic şi psihologic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.