Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul german este asaltat zilnic de atacuri cibernetice 'ultraspecializate'

Guvernul german detectează în medie în fiecare zi circa 20 de atacuri cibernetice 'ultraspecializate' asupra computerelor sale, informează în ediţia sa de vineri cotidianul Bild, preluat de EFE, conform agerpres.

Din cele 20 de atacuri, se crede că cel puţin unul pe săptămână provine de la un serviciu de spionaj, continuă sursa citată, care menţionează că informaţiile pe care le publică se regăsesc în răspunsul oferit de executiv la o interpelare formulată de grupul parlamentar Die Linke (Stânga, în opoziţie).

Olanda este ALERTATĂ din cauza atacurilor cibernetice din partea Rusiei

Guvernul german a recunoscut recent că ia 'foarte în serios' pericolul ca ţara să fie ţinta atacurilor cibernetice şi a dat asigurări că ia măsuri pentru a evita o astfel de situaţie şi pentru a respinge atacurile.

În timpul actualei legislaturi, au fost luate numeroase măsuri pentru sporirea securităţii instituţiilor publice, iar companiile şi populaţia în general au fost avertizate cu privire la riscurile existente.

După cum a informat vineri, prin intermediul unui comunicat de presă, compania Deutsche Telekom, 93% dintre companiile mari sau medii din Germania au fost victimele atacurilor cibernetice având ca scop obţinerea de date confidenţiale sau provocarea de pagube. În ceea ce-i priveşte pe utilizatorii privaţi, situaţia este la fel de alarmantă, continuă compania Deutsche Telekom, care menţionează că una din două persoane a fost victima unui delict cibernetic, fie sub forma unei tentative de fraudă, fie a furtului de identitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.