Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul german oferă ajutor, adăpost şi trenuri gratuite pentru ucrainenii care fug de război

inquamFOTO/Octav Ganea
refugiati ucraina

Sute de mii de ucraineni fug de conflictul din ţara lor, iar mulţi dintre ei nu doresc să rămână în ţări vecine precum Ungaria sau Polonia, relatează DPA.

Aproximativ 5.000 au ajuns până acum în Germania, potrivit cifrelor oficiale. Se crede că numărul real al celor care au ajuns în Germania este mai mare, deoarece nu există restricţii de călătorie sau controale la frontieră între Polonia şi Germania.

În ultimele zile, trenuri regulate de lungă distanţă au adus în mod constant persoane din Polonia. Începând de duminică, orice persoană cu un paşaport ucrainean sau o carte de identitate ucraineană poate călători gratuit în trenurile de lungă distanţă cu destinaţia Germania, potrivit Agerpres.ro.

Numai în noaptea de marţi spre miercuri, aproximativ 1.300 de refugiaţi din Ucraina au sosit cu trenul, via Polonia, în gara principală din Berlin. În timpul nopţii, voluntarii au împărţit mâncare şi băutură celor care au sosit.

Refugiaţii care au călătorit mai departe spre vest, până la gara principală din Frankfurt, au fost întâmpinaţi marţi de lucrători de caritate, precum şi de personal al autorităţilor locale de sănătate şi de asistenţă socială şi de poliţie.

Se organizează cazare în mai multe oraşe germane.

La Berlin, potrivit senatorului pentru afaceri sociale Katja Kipping, urmează să fie amenajate noi locuri de cazare în cursul săptămânii.

În Schwerin, în nord-est, femeile şi copiii ucraineni sunt cazaţi într-un cămin de tineret. Bărbaţilor care au vârstă de luptă li s-a interzis să părăsească Ucraina.

La Hanovra, o sală de târg este amenajată ca loc de cazare de urgenţă, cu o capacitate maximă planificată de 1.200 de persoane.

La o reuniune a miniştrilor de interne din cele 16 landuri germane, ar fi fost exprimată o mare disponibilitate de a găzdui refugiaţi.

Acceptarea de către Germania a aproximativ un milion de persoane, în principal din Orientul Mijlociu, în timpul crizei refugiaţilor din 2015-2016, este încă proaspătă în memoria multor persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.