Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul ia în calcul schimbarea formulei de calcul pentru indemnizația de maternitate

infofinanciar.ro
bani

Guvernul a analizat, miercuri, în şedinţă, un proiect de ordonanţă referitor la nivelul indemnizaţiilor de maternitate pentru persoanele care nu sunt angajate. Proiectul prevede că o persoană, care se va asigura opţional la trei salarii minime brute pe ţară, va putea beneficia de o indemnizaţie brută lunară de 7.650 de lei.

Potrivit unui comunicat al Executivului, proiectul de ordonanţă modifică şi completează Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, precum şi alte acte normative cu impact în domeniul sănătăţii.

"Actul normativ aduce la justa valoare nivelul indemnizaţiilor de maternitate, prin raportarea bazei de calcul pentru indemnizaţia de maternitate în cazul persoanelor fără venituri sau care realizează venituri din activităţi independente, la veniturile pentru care se plăteşte contribuţia de asigurări de sănătate şi cele înscrise în declaraţiile care vor constitui baza de calcul al indemnizaţiilor de asigurări sociale inclusiv pentru indemnizaţiile de maternitate", precizează sursa citată.

În acest sens, "o persoană care se va asigura opţional la trei salarii minime brute pe ţară, poate beneficia de o indemnizaţie brută lunară de 7.650 de lei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.