Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul îi dă replica lui Klaus Iohannis, care l-a AVERTIZAT că 'încalcă legea' dacă nu dă bani pentru autostrada Unirii: 'Vom pune în buget'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis Inițiativa celor Trei Mări

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi seara, Legea privind aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Iași - Târgu Mureș - „Autostrada Unirii”, afirmând că Moldova este singura mare regiune istorică fără o autostradă, deși acest proiect se află pe agenda publică de 11 ani.

”Din acest moment, Guvernul are responsabilitatea legală să acționeze. A nu realiza această autostradă înseamnă a încălca legea. Așadar, avertizez Guvernul că în bugetul pentru anul viitor trebuie să se regăsească, cu prioritate, fonduri alocate pentru „Autostrada Unirii”.”, a spus Iohannis.

Citește și: Vești bune pentru Ecaterina Andronescu! A fost semnat azi

Guvernul a răspuns prin vocea ministrului Finanțelor! Eugen Teodorovici a dat asigurări că în bugetul pe 2019 vor fi prevăzute fonduri speciale pentru această autostradă.

”Sigur vă spun că da. Şi foarte important că lucrurile se întâmplă în acest fel. Vă spun că CNAIR care are în atribuţii acest lucru trebuie să demareze urgent elaborarea documentaţiei de atribuie şi ridicarea ei în acel sistem de achiziţii publice pentru a face dovada că lucrurile pornesc pe direcţia pe care Parlamentul a dat-o prin lege pentru a realiza acest obiectiv important pentru noi ca ţară. Da. MFP va prinde sumele pe care Ministerul Transporturilor le va solicita pentru construcţia acestui obiectiv”, a declarat Eugen Teodorovici, joi seara, la România TV, la emisiunea lui Victor Ciutacu.

Citește și: PRO TV, surclasată de Antena 1! Lovitura primită de televiziunea din Pache

Ministrul a dat asigurări că se vor aloca toate sumele necesare, pentru că "nimeni nu poată să aducă o singură dovada de încălcare vreodată a unei prevederi legale".

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, pe 7 noiembrie, proiectul de lege privind aprobarea executarii obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, denumită „Autostrada Unirii”, ce urmează a fi finanţată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

„Obiectivul de investiţii Autostrada Unirii se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public/privat. În fiecare lege bugetară anuală, pe durata implementării proiectului, se vor aloca acestui obiectiv credite bugetare conform necesarului de finanţare comunicat de Ministerul Transporturilor”, prevede proiectul legislativ.

Citește și: Aceasta este lista candidaților USR pentru alegerile europarlamentare! Află cine se numără printre cei înscriși

Ministerul Transporturilor este ministerul responsabil pentru coordonarea realizării obiectului de investiţii Autostrada Unirii, potrivit legii. De asemenea, Ministerul Transporturilor va demara, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, procedurile necesare pentru realizarea obiectivului de investiţii Autostrada Unirii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.