Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul imbuneaza politistii la inceput de campanie

politie

Guvernul pare sa vrea sa ii imbunezepe politisti la inceput de campanie. In urma rectificarii bugetare, Guvernul a acordat MAI fonduri suplimentare prin care acesta poate crea o serie de facilitati politistilor. Intamplator sau nu anuntul acestor facilitati pentru politisti vine chiar in momentul in care zilele sunt numarate pana la alegeri.

În urma rectificării de buget, Guvernul României a aprobat alocarea sumei de 31 milioane de euro pentru îmbunătățirea nivelului de dotare cu autovehicule, banii provenind din totalul de 57 milioane euro venituri proprii ale Ministerului Afacerilor Interne. Diferența de 26 de milioane de euro urmează să fie utilizată, cu aceeași destinație, în anul 2015.

Politistii, care trebuie sa vegheze asupra corectitudinii campaniei si a procesului electoral, vor beneficia in urma rectificarii bugetare de fonduri pentru echipamente, pentru carburanti si piese de schimb, pentru expertize medico-legale, pentru tot ce le trebuie. Dar cel mai important este ca vor primi si 2.800 de masini noi.

"Ministerul Afacerilor Interne a inițiat procedura de achiziție publică, prin licitație deschisă, pentru circa 2.800 de autovehicule, ofertele urmând a fi deschise pe data de 28 octombrie a acestui an.

Tot în urma rectificării bugetare aprobate de către Guvernul României, fondurile bugetare alocate Ministerului Afacerilor Interne permit achitarea drepturilor de echipament cuvenite polițiștilor și cadrelor militare, precum și a drepturilor reglementate prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 37/2014, respectiv, prin Ordinul ministrului afacerilor interne 101/2014.

În urma rectificării bugetare au fost asigurate și fondurile necesare pentru desfășurarea în bune condiții, până la sfârșitul anului a activităților structurilor Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv sumele aferente pentru plata carburanților, pieselor de schimb, utilităților și expertizelor medico-legale", se arata intr-un comunicat al MAI.

Peste 137.000 de angajati MAI se pot bucura de rectificarea bugetara efectuata de Guvern. Iar vicepremierul Gabriel Oprea le promite ca se vor imbunatatii in continuare conditiile lor de munca - evident in conditiile in care actualii guvernanti raman la Putere,

"Măsurile anunțate astăzi reprezintă, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pași înainte pentru atingerea unor obiective stabilite la începutul acestui mandat și care au ca beneficiari direcți cei aproximativ 137.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne.

vicepremierul Gabriel Oprea, are și va avea ca priorități îmbunătățirea condițiilor de muncă ale angajaților, creșterea performanței serviciului public în beneficiul cetățenilor și, nu în ultimul rând, întărirea autorității celor care au ca principală misiune aplicarea legii", se mai arata in counicatul MAI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.