Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul începe MODERNIZAREA spitalelor

vlad voiculescu

Guvernul a aprobat, miercuri, un memorandum privind modernizarea infrastructurii spitaliceşti prin fonduri BERD. Noutatea constă în faptul că administrarea se va face prin parteneriat public-privat, relatează Antena3.

Primele două investiţii vizează extinderea spitalului Marie Curie, cu o nouă clădire, şi relocarea sediului spitalului de boli cardiovasculare C.C. Iliescu în curtea Institutului Fundeni, a transmis ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

De asemenea, Voiculescu a mai precizat că pacienţii nu vor plăti „niciun cent în plus", iar cele două unităţi vor rămâne spitale de stat.

Doliu în lumea presei: Un cunoscut jurnalist din România a murit

Programul de Modernizare a Infrastructurii Spitalicești se va baza pe două axe principale, se anunță într-un comunicat de presă transmis ȘTIRIPESURSE.ro, și anume:

- Întărirea capacității administrative a Ministerului Sănătății pentru pregătirea de proiecte de investiții, cu sprijinul departamentului specializat din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, dar și prin contractarea unor facilități de pregătire a proiectelor de investiții puse la dispoziție de instituții financiare internaționale;

-Derularea unor proiecte prioritare de investiții prin contracte pe termen lung care să cuprindă atât executarea de lucrări, cât și operarea rezultatului lucrărilor de către parteneri privați, reglementate conform prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice. Proiectele respective vor fi finanțate de către Ministerul Sănătății prin intermediul unor plăți periodice pe toată durata contractului, bazate pe criterii de performanță.

Cele două spitale au fost selectate pe baza unei analize care a ținut cont de nevoile sistemului național de sănătate, existența unor echipe medicale specializate, mecanisme facile de monitorizare și control la nivelul Ministerului Sănătății asupra structurilor respective, riscurile la care sunt supuși pacienții în lipsa unei intervenții rapide și experiența anterioară în dezvoltarea unor investiții importante a echipelor de management.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.