Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul insistă, deşi a fost refuzat de Parlamentul European: Vicepremierul Viorel Ştefan, propus a doua oară într-o funcţie de 22.000 de euro/ lună

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorel Ștefan

Guvernul României intenţionează să-l propună a doua oară pe vicepremierul Viorel Ştefan ca reprezentant al României la Curtea Europeană de Conturi, o funcţie care vine la pachet cu un salariu brut de 22.000 de euro/luni, deşi Parlamentul European a respins pe 8 aprilie propunerea, informează ziarul Libertatea.

Citește și: ATENŢIE! Când trebuie să te FEREŞTI de lavandă, în ciuda zecilor de beneficii ale plantei

Curtea Europeană de Conturi este o instituţie independentă din cadrul UE (nu se află în subordinea nici unei alte instituţii) şi se ocupă de verificarea modului în care banii cetăţenilor europeni sunt cheltuiţi.

Pe 8 aprilie, nominalizarea lui Viorel Ştefan a fost respinsă în Comisia CONTI, din Parlamentul European, care se ocupă de bugetul Uniunii. A primit doar 8 voturi favorabile şi 18 împotrivă. România trebuie să propună un alt nume. Guvernul s-a decis însă, potrivit informaţiilor Libertatea, să îl susţină tot pe Viorel Ştefan, deşi acesta nu are experienţă în domeniul auditului. Guvernul va transmite propunerea abia după alegerile europarlamentare, în speranţa unei noi configuraţii politice în Comisia CONTI, de care depinde numirea.

În acest moment, România este reprezentantă de George Pufan. El a fost propus în 2013, plecând din funcția de secretar general al Curții de Conturi din România, pe care a îndeplinit-o timp de 11 ani. Lucra în instituție de aproape 20 de ani atunci când a primit funcţia la nivel european.

CITEȘTE ȘI: Importanţa analizelor de urină: Cât de des trebuie făcute şi ce indică .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.