Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul intră în război total cu HORECA: Poliția va putea pune lacătul pe localurile care nu respectă măsurile anti-Covid (proiectul Internelor)

G4Media
politia

Ministerul de Interne propune adoptarea de către Guvern a unui proiect de lege care permite poliției, pe perioada stării de alertă, să închidă pentru o perioadă de până la 30 de zile localurile care nu respectă regulile din pandemie. De asemenea, MAI dorește ca prin derogare de la lege, plângerea împotriva procesului-verbal de suspendare a activității să nu permită menținerea localului deschis. Proiectul este susținut și de Ministerul Sănătății.

Proiectul MAI prevede că legea care instituie sancțiuni contravenționale pentru operatorii economici prinși că nu respectă măsurile de prevenire a coronavirusului se va completa astfel:

„După articolul 66 se introduce un nou articol, articolul 66' , cu următorul cuprins:

„Art. 66' – (1) În cazul repetării, într-un interval de 15 zile de la constatarea precedentă, a contravenției prevăzute la art. 65 lit. q), de către conducătorul unui operator economic, pe lângă sancțiunea contravențională principală prevăzută la art. 66, agentul constatator dispune și sancțiunea contravențională complementară a închiderii temporare, pe o durată de 15 zile, a sediului principal sau secundar în care operatorul economic desfășoară activitatea fără respectarea condițiilor stabilite potrivit art. 5 alin. (3) lit. f).

(2) Aplicarea sancțiunii contravenționale complementare prevăzute la alin. (1) se materializează prin afișarea, în locuri vizibile de la intrarea/intrările în sediul închis temporar, a următorului mesaj: „Acest spațiu este închis temporar, până la data de ________ inclusiv, din cauza nerespectării măsurilor dispuse pentru diminuarea efectelor pandemiei de COVID-19”.

(3) În cazul în care operatorul economic nu respectă sancțiunea contravențională complementară prevăzută la alin. (1), aceasta se materializează prin aplicarea, pentru durata rămasă, de sigilii sau alte semne distinctive cu valoare de sigiliu, de către orice persoană care are calitatea de agent constatator al contravenției prevăzute la art. 65 lit. q).

(4) În cazul în care constată săvârșirea contravenției prevăzute la art. 65 lit. r), pe lângă sancțiunea contravențională principală prevăzută la art. 66, agentul constatator dispune și sancțiunea contravențională complementară a închiderii temporare, pe o durată de 30 de zile, a sediului principal sau secundar în care operatorul economic desfășoară activitatea suspendată temporar prin măsurile stabilite potrivit art. 5 alin. (3) lit. f).

(5) Aplicarea sancțiunii contravenționale complementare prevăzute la alin. (4) se materializează prin aplicarea de sigilii sau alte semne distinctive cu valoare de sigiliu.”

Proiectul integral poate fi consultat aici (format PDF).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.