Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul intră în ring cu Traian Băsescu: replica ministrului Muncii după acuzația că i-a păcălit pe pensionari

basescu

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a respins, vineri, calculele prezentate de fostul președinte Traian Băsescu potrivit căruia 564 de lei este suma pierdută în anul 2019 de fiecare pensionar, raportată la pensia medie, prin neaplicarea de către PSD a indexării.

„Este acelasi domn care a cautat oricand sa taie din veniturile noastre? Este acelasi domn care cand CCR a spus ca nu poate taia a incercat sa supraimpoziteze? Eu o sa ii trimit graficul. In legea pensiilor nu este prevazuta data de 1 ianuarie, se spune ca e vorba de actualizare anuala, putem intreba orice student de anul I de la economie si stie. Azi punctul de pensie e 1.100 de lei, daca mergeam pe logica lor ar fi fost de 1.045 de lei. Dl Basescu nu iese din logica taierilor si a inceput sa mearga pe linia PNL. Imi este frica ce vor face cand vor veni la guvernare”, a declarat ministrul Muncii, la Guvern.

Fostul președinte Traian Băsescu, senator PMP, a scris joi pe Facebook că pensionarii ”au fost păcăliţi de Dragnea şi ai lui”. El a prezentat o serie de calcule pentru a demonstra că suma totală cu care pensionarii au fost păcăliți depășește 3,8 miliarde de lei și cp pensiile ar fi fost mai mari dacă se menținea sistemul de indexare.

Potrivit unor calcule prezentate de Băsescu, 564 RON este suma pierdută în anul 2019 de fiecare pensionar, raportată la pensia medie .

”Eu măcar v-am spus cinstit. Pensionarii au fost păcăliţi de Dragnea şi ai lui. În realitate, dacă se menţinea sistemul cu indexare la 1 ianuarie, pensiile ar fi fost ceva mai mari. Suma totală cu care pensionarii au fost păcăliţi în 2018 şi 2019 este de 3.855.718.452 ron sau 816.040.475 euro. Dacă pui mâna pe creion şi începi să socoteşti, constaţi că toată propaganda creşterii pensiilor făcută de PSD este o mare minciunăi”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

El a precizat că, potrivit legislaţiei, valoarea punctului de pensie se majorează anual, începând cu 100 % din rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50 % din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.

”Aşadar, pensiile trebuiau indexate la 1 ianuarie a fiecărui an, după cum urmează : la 01.01.2017 cu 5,5%, la 01.01.2018 cu 7%, iar la 01.01.2019 cu 9%. Indexările au fost suspendate, iar pesediştii s-au aşezat comod în fotolii pe la toate televiziunile şi s-au aşternut pe explicat cum îi slujesc ei pe pensionari prin anularea indexărilor de la început de an, compensându-le şi crescând pensiile, susţin ei, în mod mincinos, prin creşterea punctului de pensie, cândva, în timpul anului”, a adăugat senatorul PMP.

Citește și: Parlamentul European a VOTAT proiectul care ridică SABIA asupra României - Fondurile europene, condiționate de respectarea statului de drept .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.