Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul israelian orice implicare în presupusa activitate de spionaj a firmei NSO Group

spionaj

Guvernul israelian nu are nimic de-a face cu presupusa activitate de spionaj a firmei NSO Group, a declarat vineri ministrul israelian pentru Ierusalim şi protecţia mediului, Zeev Elkin, informează Reuters potrivit Agerpres

"NSO este un jucător privat care foloseşte capacităţi pe care le au israelienii, mii de oameni activează în domeniul cibernetic, însă guvernul israelian nu este implicat în aceasta, oricine înţelege asta, nu are legătură cu statul Israel", a spus Zeev Elkin la postul de radio 102.FM Tel Aviv.

WhatsApp a depus marţi la tribunalul federal din California o plângere penală împotriva supravegherii cibernetice din partea firmei tehnologice israeliene NSO Group, acuzând că această companie foloseşte serviciul de mesagerie pentru a spiona peste 100 de jurnalişti şi de activişti în domeniul drepturilor omului.

Potrivit WhatsApp, în aprilie-mai a fost detectat un tip nou de atac cibernetic foarte sofisticat care exploatează o vulnerabilitate în funcţia de apeluri video a aplicaţiei. Atunci când un telefon vizat sună, atacatorul transmite în mod secret un virus pentru a infecta telefonul cu un program-spion, a explicat Will Cathcart, directorul WhatsApp, pentru cotidianul Washington Post.

WhatsApp acuză în plângerea penală că, într-un interval de 14 zile, peste 1.400 de dispozitive au fost atacate în 20 de ţări.

NSO Group a negat anterior orice implicare în atac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.