Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul italian acordă trei miliarde de euro companiei aeriene Alitalia, pregătind naţionalizarea companiei aeriene

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam decolare avion

Guvernul italian va injecta cel puţin trei miliarde de euro în Alitalia, a anunţat joi Ministerul Industriei, pregătind planul pentru naţionalizarea companiei aeriene care se confruntă cu dificultăţi financiare, transmite Reuters.

Autorităţile de la Roma se pregătesc să reia controlul operatorului aerian, după 11 ani de conducere privată dificilă şi trei încercări eşuate de restructurare, potrivit agerpres.ro.

Citește și: VEȘTI BUNE de la Ludovic Orban: ce magazine din mall-uri se REDESCHID după 15 mai .

Guvernul a fost forţat să anuleze planificata vânzare a companiei aeriene deoarece problemele Alitalia au fost exacerbate de măsurile adoptate pentru a ţine sub control pandemia de coronavirus (COVID-19), care au devastat industria aeriană.

Din primul pachet de stimulare a economiei, în valoare de 25 miliarde de euro, Guvernul a alocat 500 milioane de euro pentru întregul sector aerian, majoritatea banilor mergând către Alitalia.

"Intenţia Executivului nu este să facem o altă salvare. Obiectivul nostru este să relansăm operatorul aerian", a afirmat ministrul Industriei, Stefano Patuanelli.

Citește și: Descoperire de senzație - Astronomii au găsit o gaură neagră în apropierea Pământului

Miercuri, Ministerul Muncii a aprobat plasarea a 6.622 de angajaţi ai Alitalia în schema de şomaj temporar, până în octombrie.

Patuanelli a declarat că autorităţile de la Roma vor face tot posibilul pentru protejarea celor 11.132 de locuri de muncă de la Alitalia.

Săptămâna aceasta, operatorul aerian a suspendat zborul său direct zilnic între Roma şi New York până la finalul acestei luni, acesta fiind singura cursă aeriană pe distanţă lungă care încă era operaţională.

Citește și: Victor Ponta, dezlănțuit în Parlament: PNL să facă o declaraţie publică şi să semneze un acord că nu va mai colabora niciodată cu UDMR

Noua Alitalia va continua să opereze cu actuala flotă (sub 100 de aeronave), "dar va trebui să fim pregătiţi să adăugăm noi avioane", a declarat ministrul Industriei. Acesta a adăugat că Executivul ia în considerare extinderea diviziei cargo.

În 2017, Alitalia a fost plasată sub administrare specială după ce salariaţii au respins un plan de restructurare ce viza reducerea efectivelor şi a salariilor. Compania supravieţuieşte datorită creditelor acordate de statul italian, care totalizează 1,3 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.