Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul italian vrea să reducă anul viitor deficitul la 2% din PIB

steag.ro
steag italia

Nou Guvern italian are ca ţintă o creştere economică de până la 0,5% anul viitor şi un deficit de aproximativ 2% - 2,1% din PIB, au declarat, pentru Bloomberg, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul potrivit Agerpres

Ministrul de Finanţe Roberto Gualtieri, care lucrează la cadrul pentru bugetul pe 2020, se bazează pe planurile sale privind perspectivele moderate ale economiei care nu se bazează pe măsuri expansioniste, au explicat sursele.

Analiştii se aşteaptă ca PIB-ul Italiei să stagneze anul acesta, cea mai slabă performanţă din G7 (grupul principalelor economii mondiale). Fără măsuri expansioniste, creşterea economiei italiene ar ajunge la doar 0,2% în 2020, faţă de un avans de 0,4% previzionat de OECD.

Premierul Giuseppe Conte va trebui să găsească venituri suplimentare sau să facă economii de aproximativ 23 de miliarde de euro pentru a-şi îndeplini promisiunea de a evita majorarea TVA.

De asemenea, Conte a promis reducerea impozitării forţei de muncă şi renunţarea la taxele plătite pentru preşcolarii proveniţi din familii cu venituri scăzute. Reducerea impozitării forţei de muncă ar costa între patru şi cinci miliarde de euro, în timp ce reglementarea pentru preşcolari aproximativ 300 milioane de euro pe an, susţin sursele.

Guvernul este încrezător că bugetul, care trebuie aprobat de Parlament până la sfârşitul anului, va contribui la creşterea economiei la 0,4% - 0,5%. Atingerea acestei ţinte de creştere va permite Executivului de la Roma să reducă deficitul la 2% - 2,1% din PIB, suficient pentru a-şi îndeplini angajamentele luate în faţa partenerilor europeni, adaugă sursele.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanţe a refuzat să comenteze informaţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.