Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Italiei a aprobat un al patrulea pachet de stimulente pentru a sprijini companiile afectate de restricțiile Covid

Twitter
italia

Guvernul Italiei a aprobat un al patrulea pachet de stimulente pentru a sprijini companiile afectate de ultimele restricții menite să stopeze răspândirea coronavirusului, relatează Bloomberg, potrivit Mediafax.

Pachetul este în valoare de 8 miliarde de euro (9,6 miliarde de dolari), potrivit unui comunicat publicat luni. Printre măsuri se nmără amânări la plata taxelor pentru companii și extinde distribuirea de numerar pentru lucrătorii din turism și arte, care au fost grav afectați de pandemie.

Grefieră cu COVID 19, în COMĂ la spital: Cătălin Predoiu și Nelu Tătaru, SOMAȚI să intervină

A treia cea mai mare economie a zonei euro s-a străduit să facă față consecințelor economice ale pandemiei. Având una dintre cele mai grele poveri ale datoriilor din lume, Italia s-a bazat pe sprijinul excepțional al Băncii Centrale Europene pentru a ieși pe piețele de obligațiuni.

Parlamentul italian a susținut luna aceasta cererea guvernului de a crește deficitul bugetar al națiunii cu 8 miliarde de euro pentru a finanța măsurile suplimentare de ajutor.

Bloomberg Economics estimează că economia italiană se va micșora cu 1,8% în ultimele trei luni ale anului, dacă restricțiile actuale nu se modifică, mai puțin decât scăderea de 13% înregistrată în al doilea trimestru.

Primul ministru Giuseppe Conte a aprobat stimulnte de 100 de miliarde de euro pentru a oferi sprijin în timpul primului val de pandemie din primăvară. Orice cheltuială suplimentară trimite nivelul datoriei destat la peste 160% din PIB până la sfârșitul anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.