Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Italiei anunţă închiderea tuturor şcolilor şi universităţilor din cauza epidemiei de coronavirus

www.youtube.com
inchidere orase coronavirus

Guvernul Italiei a anunţat, miercuri seară, închiderea tuturor şcolilor şi universităţilor în perioada 5-15 martie din cauza epidemiei generate de coronavirus, informează cotidianul Corriere della Sera, potrivit MEDIAFAX.

"Nu a fost o decizie uşoară, am aşteptat avizul Comisiei ştiinţifice. Este vorba de o măsură preventivă", a declarat Lucia Azzolina, ministrul italian al Educaţiei.

Citește și: Adrian Năstase este trist: Și știm, nimeni nu este sau nu a fost fără pată!

La rândul său, ministrul Economiei, Laura Castelli, a afirmat că Guvernul de la Roma analizează posibilitatea adoptării unui decret care să permită posibilitatea ca unul dintre părinţi să poată lipsi de la serviciu în perioada închiderii instituţiilor de învăţământ pentru a putea sta acasă alături de copilul ori copiii minori.

Premierul Giuseppe Conte a transmis că măsurile aplicate au rolul "izolării directe a virusului sau amânării răspândirii epidemiei", deoarece, "chiar dacă sistemul medical este eficient şi funcţionează excelent, există riscul de a deveni suprasolicitat".

Citește și: Scandal între deputatul Ungureanu și ministrul Costache în timpul audierilor : ‘Speram să nu deveniți politician’

Bilanţul epidemiei generate de coronavirus a ajuns la 107 morţi în Italia, iar numărul total al infecţiilor este de 3.089.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.