Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Italiei are în plan înfiinţarea unui fond de investiţii pentru a susţine startupurile care investesc în inteligenţa artificială

8ways.ch
inteligenta artificiala

Guvernul Italiei intenţionează să înfiinţeze un fond de investiţii susţinut de banca de stat Cassa Depositi e Prestiti (CDP) pentru a promova startupurile care investesc în inteligenţa artificială (AI), a declarat marţi subsecretarul de cabinet Alessio Butti, transmite Reuters.

Vehiculul de investiţii ”va promova studiul, cercetarea şi programarea AI în Italia”, a spus Butti într-un comunicat.

Răspândirea în creştere a AI şi a automatizării şi dezvoltarea rapidă a instrumentelor precum ChatGPT au atras atenţia politicienilor şi autorităţilor de reglementare din întreaga lume, scrie news.ro.

Mulţi experţi spun că sunt necesare noi reglementări pentru a guverna AI, din cauza impactului său potenţial asupra securităţii naţionale şi educaţiei, precum şi asupra locurilor de muncă.

”Guvernul analizează evoluţia inteligenţei artificiale, un domeniu în care trebuie să se găsească un echilibru între drepturile omului şi evoluţia tehnologică. Ne propunem să creştem independenţa industriei italiene şi să cultivăm propria noastră capacitate naţională de a dezvolta expertiză şi cercetare într-un astfel de sector strategic”, a spus Butti.

O sursă guvernamentală a declarat pentru Reuters că Roma plănuieşte să aloce aproximativ 150 de milioane de euro (165 de milioane de dolari) pentru lansarea fondului.

CDP va investi resurse proprii în schemă prin intermediul CDP Venture Capital, un fond cu active gestionate de aproximativ 3,2 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.