Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Japoniei pregătește un pachet uriaș de măsuri pentru stimularea economiei

monitoruldeneamt.ro
Japonia steag

Planul de stimulare a economiei Japoniei trebuie să depășească suma de 100 miliarde de dolari, spune un reprezentant al partidului de guvernământ, citat de Reuters.

Stimulentele economice promise de autoritățile Japonia trebuie să fie suficient de mari pentru a depăși deficitul de producție al economiei de aproximativ 15.000 de miliarde de yeni (100 de miliarde de dolari), a declarat duminică un înalt oficial al partidului de guvernământ, conform Mediafax.

„Decalajul produsului intern brut (PIB) al Japoniei este acum de aproximativ 15.000 de miliarde de yeni. Nu este suficient doar să umplem acest decalaj", a declarat Yoshitaka Shindo, președinte executiv interimar al consiliului de cercetare politică al Partidului Liberal Democrat (PLD), aflat la guvernare.

„Atât calitatea, cât și mărimea sunt importante", a mai spus Shindo despre pachetul de măsuri, elaborat de administrația premierului Fumio Kishida pentru a atenua lovitura dată de creșterea prețurilor la combustibili și materii prime.

PLD i-a înmânat propunerea sa lui Kishida, liderul partidului, săptămâna trecută, a declarat Shindo la o emisiune a televiziunii publice NHK.

„Este important este să obținem stabilitatea prețurilor. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să avem salarii mai mari", a adăugat Shindo.

Se așteaptă ca guvernul să anunțe pachetul de stimulare până la sfârșitul acestei luni, în condițiile în care yenul slab crește presiunea asupra gospodăriilor.

Guvernul și coaliția de guvernare iau în considerare cheltuieli bugetare de peste 20.000 de miliarde de yeni (140 de miliarde de dolari) pentru a finanța pachetul, a anunțat vineri agenția de știri Kyodo. Pachetul ar putea fi chiar mai mare, având în vedere cheltuielile efectuate de autoritățile locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.