Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Jean Castex va rămâne în funcţie până cel puţin pe 13 mai: Emmanuel Macron pregăteşte remanierea

jean castex

Administraţia Emmanuel Macron a anunţat, miercuri, că Guvernul Jean Castex va rămâne în funcţie până cel puţin pe 13 mai, confirmând astfel că planul de remaniere este în curs de elaborare.

"Calendarul este cunoscut la nivel instituţional: învestitura lui Emmanuel Macron are loc sâmbătă, iar primul mandat se încheie pe 13 mai la miezul nopţii. Guvernul Castex îşi va îndeplini atribuţiile şi va rămâne în funcţie până cel puţin la sfârşitul primului mandat al preşedintelui Emmanuel Macron", a declarat miercuri Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Paris.

"Nu a venit încă momentul deciziilor individuale şi a nominalizărilor", a subliniat Gabriel Attal, citat de cotidianul Le Monde.

Preşedintele Emmanuel Macron analizează în secret componenţa viitorului guvern şi a majorităţii, cu câteva săptămâni înaintea scrutinului legislativ din 12 şi 19 iunie, potrivit Mediafax.ro.

Emmanuel Macron i-a propus funcţia de prim-ministru Valériei Rabault, liderul grupului Partidului Socialist (centru-stânga) din Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului Franţei, dar aceasta a refuzat, au declarat surse citate de postul BFMTV.

Emmanuel Macron a sugerat săptămâna trecută că intenţionează să îl schimbe pe premierul Jean Castex, precizând că, în al doilea mandat, vrea un prim-ministru ataşat problemelor sociale şi ecologice. În cursul unei deplasări în localitatea Cergy (departamentul Val d'Oise), Emmanuel Macron a fost întrebat de jurnalişti dacă preferă o personalitate de stânga pentru postul de prim-ministru. "Eu cred în depăşirea culoarului politic, culoarul politic nu exprimă totul", a afirmat Emmanuel Macron. Premierul Jean Castex, "care vine din dreapta scenei politice, a aplicat cele mai ample politici sociale din ultimele decenii. Voi numi un prim-ministru ataşat chestiunii sociale, problemelor ecologice şi producţiei", a subliniat preşedintele Franţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.