Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul lui Dacian Cioloş, încolţit: Urmează săptămâna decisivă

Ministerul Justitiei
Raluca Pruna

Guvernul lui Dacian Cioloş are parte numai de probleme. Aproape toţi miniştrii din cabinet sunt atacaţi. Ultimul pe listă este titularul de la Justiţie, Raluca Prună.

Luni va avea loc un marş al tăcerii la Palatul de Justiţie din Cluj. Baroul Cluj a stabilit organizarea marșului prin hotărârea consiliului nr.66/2016. ”În ședința din 19 mai 2016, Consiliul Baroului Cluj a dezbătut problemele legate de ofensiva mediatică declanșată de afirmațiile făcute în spațiul public de către Ministrul Justiției față de proiectul de modificare a Legii nr.51/1995, referitoare la așa numita ”imunitate absolută” a avocaților, precum și la calificarea dispozițiilor prevăzute în proiect drept ”o ofensivă care aduce aminte de o restaurație”.

Citeşte şi: Liberalii dejoacă planurile subterane ale PSD: Rolul lui Victor Ponta

S-au luat în considerare două fapte. Faptul că a lipsit discursul rațional și argumentat pe un articol de lege și riscul ca aceste afirmații să aibă un efect manipulatoriu, cu grave consecințe asupra funcției apărării. Rolul incontestabil al avocatului în înfăptuirea justiției și asigurarea efectivă a dreptului constituțional la apărare, cu respectarea principiilor de bază ale profesiei: libertatea, independența și păstrarea secretului profesional.

Citeşte şi: Mutare de ultimă oră a celor de la Facebook: Toată lumea va fi afectată

Decanul Baroului, Mircea Pop, a spus că nemuțumirea a fost generată de afirmația ministrului Raluca Prună, de profesie avocat, potrivit căreia proiectul ar crea o super-imunitate pentru avocați. ”Proiectul prevede că sunt secrete și nu pot fi folosite într-un dosar penal convorbirile dintre avocat și client. Este ca și cum ai pune microfoane într-un confesional de la biserică și ai folosi ce spune un om la spovedanie într-o anchetă penală”, a declarat Mircea Pop pentru clujust.ro.

De altfel, aceasta nu este singura problemă a guvernului lui Dacian Cioloş. Sătămâna viitoare, aproape în fiecare zi, se anunţă proteste în mai toate sectoarele de activitate. Sindicaliştii au anunţat ample mişcări de stradă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.