Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul lui Dacian Cioloş, pus la colţ: 'Am retras sprijinul politic pentru ministrul Agriculturii'

achim irimescu

Deputatul Daniel Constantin, copreşedinte ALDE, susţine că, din punctul său de vedere, Camera Deputaţilor a retras sprijinul politic pentru ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. "Din punctul meu de vedere, Camera Deputaţilor a retras sprijinul politic pentru ministrul Agriculturii. Premierul Cioloş are, în momentul de faţă, de luat o decizie foarte importantă. Toţi cei care au fost prezenţi au fost pentru a sancţiona activitatea Ministerului Agriculturii. Chiar dacă nu s-a acordat un vot (la moţiune - n.r.), cred că premierul trebuie să înţeleagă mesajul. Oricum, moţiunea nu era obligatorie. Ca atare, cu vot sau fără vot, sper ca premierul să înţeleagă şi să respecte, aşa cum a spus de fiecare dată, decizia Parlamentului", a declarat, marţi, pentru Agerpres, copreşedintele ALDE, fost ministru al agriculturii.

 

Potrivit acestuia, în ceea ce priveşte comportamentul parlamentarilor PNL şi UNPR, "lucrurile au devenit clare".

 

"Cât despre PNL şi UNPR, lucrurile cred că au devenit astăzi clare. Fuga din sală arată nu numai o jignire pe care au adus-o românilor, prin susţinerea unui guvern de tehnocraţi, dar şi dispreţ faţă de fermieri, care aveau nevoie de o schimbare pentru a-şi primi subvenţiile la timp", a argumentat Constantin.

 

Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, intitulată "Cel mai mare dezastru în agricultura românească din perioada post-decembristă", iniţiată de PSD şi ALDE, trebuia să fie supusă la vot marţi în plenul Camerei Deputaţilor.

 

Moţiunea a fost dezbătută luni de deputaţi, la discuţiile din plen fiind prezent şi ministrul Achim Irimescu.

 

Marţi însă, şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor a fost suspendată din lipsă de cvorum. În sală au fost 170 de deputaţi, potrivit secretarului Camerei, Niculae Mircovici, care a făcut apel nominal pentru stabilirea prezenţei. Cvorumul necesar pentru şedinţă este de 190.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.