Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Malaeziei doreşte revenirea la interdicţia impusă ne-musulmanilor de a folosi cuvântul 'Allah'

Freepik.com
steag Malaezia

Guvernul Malaeziei va face recurs la o hotărâre judecătorească de săptămâna trecută care a anulat interdicţia impusă ne-musulmanilor de a folosi cuvântul "Allah" în publicaţiile lor, potrivit relatărilor apărute luni în presa locală, informează DPA, potrivit AGERPRES.

Recursul a fost depus la Curtea de Apel din capitala administrativă Putrajaya şi la Înalta Curte din Kuala Lumpur, a relatat presa locală.

La 10 martie, Înalta Curte decisese că interdicţia, care data din 1986, este neconstituţională.

Citește și: Carantinarea Timișoarei, dorită de Dominic Fritz, e COMPLET INUTILĂ: după o săptămână, rata e la fel de MARE

Decizia a venit după o campanie legală de 13 ani bazată pe un caz care a avut-o în centrul său pe Jill Ireland Lawrence, o malaeziană care a dat în judecată autorităţile după ce oficialii i-au confiscat opt CD-uri având pe copertă cuvântul "Allah" aduse din Indonezia.

Cele mai mari partide din coaliţia aflată guvernare, Organizaţia Naţională a Malaezienilor Uniţi (UMNO) şi Partidul Islamic Malaezian, au declarat însă săptămâna trecută că vor să conteste decizia instanţei.

O hotărâre similară din 2009, care a permis folosirea de către un ziar catolic a cuvântului "Allah", a dus la proteste din partea musulmanilor şi la reinstalarea interdicţiei în 2013.

Termenii religioşi proveniţi din arabă au fost folosiţi mult timp în Malaezia, inclusiv de cei 2,6 milioane de creştini din această ţară predominant musulmană, dintre care majoritatea, la fel ca Lawrence, sunt originari din partea malaeziană a insulei Borneo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.