Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul minimalizează protestele: 4.075 de participați la 24 de proteste

inquamFOTO/Octav Ganea
protest bucuresti

Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat luni că la cele 24 de proteste organizate duminică și în noaptea de duminică spre luni au participat 4.075 de oameni. „Protestați, dar respectați normele de protecție sanitară”, a transmis ministrul.

Citește și: SONDAJ CURS - PSD domină scena în București, AUR este în creștere. Coaliția n-ar obține majoritatea

„În seara zilei de 28 martie, până târziu, din datele pe care noi le avem la acest moment, au fost 24 de proteste în 24 de locații, cu 4.075 de participanți. Deci 4.075 de români au participat la aceste proteste în a doua parte a zilei de ieri și în noaptea de duminică spre luni”, a declarat Lucian Bode.

Acesta a făcut un apel ca persoanele care participă la astfel de manifestări să respecte normele de protecție sanitară.

„Dreptul de a protesta este câștigat cu sânge la Revoluția de la 1989, acest drept trebuie protejat, trebuie încurajat, nu cred că ați văzut din partea membrilor Guvernului sau a coaliției de la guvernare mesaje care să intimideze astfel de activități. (...) Fac un apel către toți cei care doresc și simt nevoia să participe la astfel de manifestări: respectați normele de protecție sanitară. Este dreptul vostru să participați la astfel de proteste, dar nu puteți pune în pericol sănătatea celor din jur, pentru că 1.000 de oameni care participă la proteste într-o locație, fără mască, peste câteva ore vor fi în societate potențial 1.000 de persoane care pot infecta alți oameni nevinovați care respectă măsurile de protecție sanitară”, a mai spus Lucian Bode.

Sute de oameni au protestat, în noaptea de duminică spre luni, în marile orașe ale țării față de noile restricții impuse pentru limitarea pandemiei. În Capitală, protestul s-a terminat în jurul orei 4.00. S-a scandat „Jos masca”, Jos restricțiile”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.