DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Guvernul modifică metodologia privind gratuitățile pe transportul interurban acordat persoanelor cu handicap

Inquam Photos / George Calin
viorica dancila guvern

Guvernul se va reuni miercuri în şedinţă, urmând să discute, printre altele, modificarea normelor metodologice privind modalitatea de acordare a transportului interurban gratuit pentru persoanele cu handicap, potrivit agerpres.

Potrivit notei de fundamentare a actului normativ, se are în vedere modificarea articolului 11, alineat 1 din Anexa la HG 1017/2018 în sensul reglementării posibilităţii eliberării biletului de călătorie gratuită de către DGASPC şi în baza cererii organizaţiilor neguvernamentale având ca scop protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, care vor putea ridica biletele de călătorie gratuită, cu împuternicire, pentru reprezentare, în numele şi pentru membrii acestora, în baza unui protocol de colaborare încheiat cu DGASPC.

CITEȘTE ȘI: Beneficiile incredibile ale ceaiului de salvie: Reglează colesterolul, glicemia, combate infecțiile și nu numai

Alte două proiecte de hotărâre aflate pe agenda şedinţei Executivului vizează aprobarea bugetele de venituri şi cheltuieli aferente activităţii de privatizare pe 2019 ale ministerelor Transporturilor şi Economiei.

Totodată, Guvernul urmează să adopte bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an al Regiei Autonome 'Monetăria statului', aflată în subordinea Băncii Naţionale a României.

Pe ordinea de zi a reuniunii se mai află aprobarea prin HG a înscrierii în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a coridorului de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional "Deschiderea şi punerea în exploatare a Carierei Roşiuţa, judeţul Gorj, la o capacitate de 3.000.000 tone/an", aflat în administrarea Ministerul Energiei.

CITEȘTE ȘI: Medicii avertizează: Pericolul ceaiurilor de muşeţel, mentă, tei şi alte plante

Guvernul va discuta şi un document având ca temă aprobarea semnării unui memorandum de înţelegere între Ministerul Energiei şi TRANSGAZ S.A. şi Consiliul Consultativ al Coridorului de Sud de gaze privind potenţialul de cooperare în utilizarea infrastructurii de transport al gazelor oferită de interconectorul RO-BG şi conducta BRUA în etapele viitoare de extindere a Coridorului Sudic de gaze în Balcani şi Europa Centrală.

În cadrul şedinţei vor mai fi prezentate o informare privind asigurarea manualelor şcolare în anul şcolar 2019 - 2020 şi raportul privind datoria publică guvernamentală la 31 decembrie 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.