Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Moldovei a supraviețuit unei moțiuni de cenzură inițiata de socialiști și comuniști

Parlamentul Republicii Moldova
Parlament Moldova

Moțiunea de cenzură depusă de Blocul Socialiștilor și Comuniștilor împotriva activității Guvernului a picat, iar Cabinetul de miniștri, în frunte cu Natalia Gavrilița rămâne în funcție.

În cadrul ședinței Parlamentului din 22 septembrie, moțiunea a fost respinsă cu votul a 44 de deputați din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), iar în favoarea moțiunii, au votat doar 30 de deputați din opoziție, transmite Știri.md.

Moțiunea nu a fost susținută de Fracțiunea PAS, după ce prim-ministra, împreună cu întreg Cabinetul de miniștri s-a prezentat în Parlament, a prezentat raportul de activitate în decurs de un an și a răspuns la întrebările deputaților.

"Mă adresez celor 26 de deputați BCS care au semnat această moțiune, ce vreți să obțineți încercând să generați instabilitate politică în această perioadă complicată, agenda cui o faceți, a celor care au furat miliarde și sărăcit țara sau a celor care vor cu orice preț să perturbe liniștea și pacea pe care și-o doresc oamenii. Faptele vorbesc de la sine iar oamenii știu să facă diferența între adevăr și minciună.

În timp ce noi în Moldova ne bucurăm de pace, la doar câteva sute de km, vecinii și prietenii noștri din Ucraina luptă pentru libertate și dreptul de a decide soarta țării lor și viitorul copiilor. Luptă și pentru și pentru valorile noastre de libertate, democrație și dreptate.

Propun să ținem un minut de reculegere pentru victimele ale războiului, mormintele cărora au fost descoperite în ultimele zile în Izium, Ucraina.

La rectificarea bugetară am introdus o serie de măsuri care să reducă impactul crizelor asupra cetățenilor.

Am pregătit un mecanism echitabil de sprijine a cetățenilor în această iarnă.

Suntem într-o cursă pentru a restabili normalitate și a pune Moldova pe drumul dezvoltării care să se simtă în viața fiecăruia", a declarat Natalia Gavrilița în cadrul ședinței.

Menționăm că moţiunea de cenzură a fost adoptată cu votul a 51 de deputați.

Deputații PCRM-PSRM au depus la data de 15 septembrie o moțiune împotriva activității Executivului.

Potrivit acestora, R.Moldova este condusă de către un Guvern care nu are legitimitate politică deoarece în lispește susținerea poporului.

Conform prevederilor legislației, moţiunea de cenzură asupra activităţii Guvernului poate fi iniţiată de cel puţin 1/4 din numărul deputaţilor aleși.

Mai exact, este vorba de cel puțin 26 de parlamentari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.