Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul nipon transmite SUA că remarca lui Biden privind xenofobia din Japonia este regretabilă

YouTube
Joe Biden

Guvernul de la Tokyo consideră regretabilă remarca președintelui american Joe Biden că în Japonia ar exista xenofobie. "Am făcut demersuri în fața Statelor Unite, arătând că acest comentariu nu s-a bazat pe înțelegerea corectă a politicii Japoniei", a transmis guvernul japonez, potrivit mediafax.

Guvernul de la Tokyo a calificat, marți, drept regretabil comentariul președintelui american Joe Biden potrivit căruia xenofobia afectează creșterea economică a Japoniei.

Săptămâna trecută, Biden a afirmat că xenofobia din țări precum China, Japonia și India le frânează acestora creșterea economică. Biden a făcut remarca la un eveniment de strângere de fonduri de la Washington, el susținând că imigrația a fost bună pentru economia americană, notează Reuters.

"Unul dintre motivele pentru care economia noastră este în creștere este datorită dumneavoastră și multor altora. De ce? Pentru că îi primim pe imigranți. De ce China stagnează din punct de vedere economic, de ce Japonia are probleme, de ce Rusia, de ce India? Pentru că sunt xenofobe. Ei nu vor imigranți. Imigranții ne fac puternici", a spus Biden la evenimentul de la Washington.

"Am făcut demersuri în fața Statelor Unite, arătând că acest comentariu nu s-a bazat pe înțelegerea corectă a politicii Japoniei și că este regretabil", a declarat secretarul șef al guvernului nipon, Yoshimasa Hayashi, fără a da detalii.

Hayashi a adăugat însă că legăturile Japoniei cu aliatul său în materie de securitate, Statele Unite, sunt mai solide ca niciodată, iar Tokyo se va strădui să le întărească și mai mult.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.