Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul nu mai mărește salariul minim: Anunțul făcut ACUM de Anca Paliu și despre Prima Casă

salariu

Anca Paliu, ministrul Finanţelor, a anunțat, în urmă cu puțin timp, că nu va exista o majorare a salariului minim de la 1 ianuarie 2016 şi că o astfel de decizie se va lua după analize care vor dura o perioadă.

Pe de altă parte, pensiile publice pilonul 2 se vor majora doar cu 0,1%.Vor primi mai mulţi bani Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Culturii, Ministerul Agriculturii şi Ministerul Finanţelor.

Citește și: Traian Băsescu este TERMINAT: Judecătorii au decis în cazul unui dosar de-al său

În schimb, Ministerul Justiţiei, Ministerul Muncii, Ministerul Tineretului, Ministerul Mediului, Ministerul Transporturilor, Ministerul Fondurilor Europene şi cel al Energiei vor primi bani mai puţini.

În ceea ce priveşte Produsul Intern Brut (PIB), valoarea acestuia este estimată la 746 de miliarde de lei, în vreme ce deficitul a fost estimat la 2,95% din PIB.

Pentru anul viitor, se aşteaptă o creştere economică de 4,1%.

Paliu a confirmat că în bugetul de anul viitor este cuprins şi Programul Prima Casă. Însă, valoarea pusă garanţie de stat va fi de 1,5 miliarde lei, iar dobânda va fi modificată de la Robor +2,5%, la Robor +2%. În plus, ministerul va suplimenta şi programul de anul acesta cu 200 milioane lei.

Citeste si: DEZVĂLUIRI din referatul DNA: Şova urla ca să obţină contracte (surse)

Administratia Prezidentiala are alocata una dintre cele mai mari cresteri bugetare: 56 milioane lei, comparativ cu 40 milioane lei, cat a primit in 2015. Cea mai mare parte din banii suplimentari se duc catre consolidarea Palatului Cotroceni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.