Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Orban acţionează contrar OECD. Piperea: 'Liber la externalizarea profitului şi revenirea la Robor'

Gheorghe Piperea

Avocatul Gheorghe Piperea, profesor de drept comercial la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, atrage atenţia că măsurile propuse de Guvernul Orban pentru modificarea OUG 114/2018 contrazic recomandările Organizaţiei pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) şi tendinţele internaţionale. Potrivit avocatului, măsurile anunţate vor duce la externalizarea profiturilor companiilor multinaţionale.

"In timp ce Franta introduce o taxa pe activele mogulilor IT, iar OECD recomanda taxarea plusvalorii acolo unde se produce, taxare menita a stimula onestitatea corporatiilor globale dedate la “optimizari” fiscale, guvernul Orban L. adopta propunerea de abrogare a taxei pe activele bancare*. Liber la externalizarea profitului si revenirea la Robor. Se renunta si la plafonarea pretului lui la gaze (e adevarat, prost conceputa de fosta guvernare). Liber la cresterea pretului utilitatilor pentru consumatorii casnici. Se renunta si la majorarea capitalului administratorilor fondurilor de pensii (Pilon II). Liber si la falimentul acestor fonduri si, consecutiv, la salvarea cu bani publici a acestor minunati actori ai pietei “libere” (dupa modelul salvarii bancilor).

Mai bine Robor decat dictator...

PS Nu mi-e clar cum va fi promovat acest proiect - ca oug, ca asumare a raspunderii, ca proiect de lege in dezbatere urgenta in Parlament. Dar vom afla la noapte, la ora 1, ca actualul guvern ne-a obisnuit sa ia decizii noaptea, ca cinstitii. Si repede, ca le arde buza sponsorilor anului electoral 2020. Vor sa mãnâncã si gura lor ceva.

*Guvernul Orban V. a impus de mult o taxa pe activele bancare si nu a parasit nicio banca Ungaria. Dar asta e doar acolo, la ei, la unguri, care o duc rau sub “dictatura” lui Orban cel rau. Noi avem un Orban bun", scrie Gheorghe Piperea pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.