Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Orban, anunţ de ULTIMĂ ORĂ: Fonduri europene pentru acoperirea găurilor bugetare cauzate de criza coronavirusului

guvern bolos

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunţat luni, în deschiderea şedinţei de guvern, că anumite cheltuieli generate de criza coronavirusului vor fi acoperite din fonduri europene.

"O prima masura este cea referitoare la somajul tehnic. O parte din aceste cheltuieli vor fi ulterior decontate din Programul Operational Capital Uman, in valoare de 300 de milioane de euro, intr-o prima etapa. Am stabilit cu Ministerul Muncii ghidul. Asteptam ca aceste plati sa fie facute si incepand cu luna mai sa putem trimite deja cereri de decontare. In funtie de nevoile pe care le vom avea, vom reloca de la alte apeluri", a explicat Boloş.

A doua masura este decontarea din fonduri europene a echipamentelor medicale. "Inainte de veni la sedinta de guvern am finalizat circulara comuna cu Ministerul Sanatatii pentru cei care in aceasta perioada aloca fonduri pentru procurarea de echipamente mediacale. In limita a 350 de milioane de euro sa putem sa decontam", a precizat Boloş.

Ministrul a mai anunţat că a propus o flexibilizare a beneficiarilor eligibi. De asemenea, in aceasta perioada se realizează o analiza pentru a aloca fonduri pentru IMM-urile care urmeaza sa isi "restarteze" activitatea.

Alte cheltuieli care vor fi acoperite din fonduri europene vizează pachete de alimente si pachete de igiena corporala, in valoare de 250 de milioane de euro, dar şi ajutor pentru persoanele varstnice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.